XXIV Latvijas mūzikas skolu audzēkņu radošās nometnes PLUS koncerti

08.08.2024 - 10.08.2024 Vecauces evaņģēliski luteriskā baznīca, Auces pilsētas Kultūras nams

xxiv-latvijas-muzikas-skolu-audzeknu-radosas-nometnes-plus-dalibnieki.webpViesmīlīgā Auce šonedēļ ir mājvieta jaunajiem mūziķim no 22 Latvijas mūzikas skolām.  XXIV Latvijas mūzikas skolu audzēkņu radošās nometnes PLUS dalībnieki un viņu pedagogi ielūdz uz diviem koncertiem.
Vecauces Ev.lut.baznīcā 8. augustā plkst. 19.30 Mūzika baznīcā  un Auces pilsētas kultūras namā 10. augustā plkst. 15.00 noslēguma koncerts Olimpiskais Plus. Koncertos skanēs dažādu laikmetu un autoru mūzika pūtēju orķestra, ansambļu un solistu izpildījumā.
Ieeja bez maksas.

XXIV Latvijas mūzikas skolu audzēkņu radošā nometne PLUS, ko rīko biedrība Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris jau trešo reizi no 4. līdz 8.augustam notiek Auces vidusskolā. Nometnē  piedalās 41 jaunais mūziķis no Ādažu, Cēsu, Dobeles, Garkalnes, Kokneses, Līvānu,  Rīgas, Ropažu, Ogres, Skrīveru, Saldus, Salaspils, Siguldas, Skrundas, Smiltenes un Talsu mūzikas skolām. Dalībnieku vecumas no 9 līdz 17 gadiem.

Nometnes radošais sastāvs: Tīna Sipčenoka (flauta), Māra Zandersone (klarnete), Evija Dāve (saksofons), Mārtiņš Birnis (metālpūšaminstrumenti), Arnis Stepiņš (sitaminstrumenti).

Nometnes mākslinieciskais vadītājs un orķestra diriģents Jānis Puriņš,  kurš ir arī viens no nometnes dibinātājiem, atzīmē:  “Vairāk kā 20 gadus, rīkojot mūzikas skolu audzēkņu izpildītāju konkursus, tam sekojošos radošos projektus Latvijas Jauniešu pūtēju orķestri un nometni PLUS, vienmēr pārsteidz tas, cik daudz var paveikt jaunie mūziķi. Ja nepilnas nedēļas laikā ar nopietnu darbu un iesaistīto skolotāju aizrautību, mēs varam aicināt  uz koncertiem, radot svētkus sev, savām ģimenēm un ikvienam klausītājam, tad nometne PLUS pilnībā attaisno savu nosaukumu. Mēs kaut ko radām un pievienojam klāt esošajam.”

Vecauces Ev.lut.baznīcas koncertā skanēs korāļi, ko nometnes orķestris atskaņos kopā ar ērģelnieci Ingrīdu Petrausku un skaņdarbi, kas  aicina uz līdzpārdzīvojumu un atklāsmi.

Savukārt, sestdienas Olimpiskais Plus Auces pilsētas kultūras namā, meklēs kopīgo un atšķirīgo, kas vieno sportu un mūziku. Noslēguma koncerts noteiki  būs dinamisks, gaišs, azartisks un mazliet arī sportisks.

Esiet laipni gaidīti mūsu koncertos !
Informāciju sagatavoja  nometnes PLUS satura vadītāja Astrīda Ķēniņa
Mob.29453043

Galerija