Pašā vasaras pilnbriedā Dobeles novadā aizvadītas “Mājas kafejnīcu dienas 2024”

17.07.2024

putni-to-get-her-photography-44.webpJau ceturto vasaru visā Latvijā tūrisma un kultūras aktivitātes bagātina iecienīts kulinārs pasākums – Mājas kafejnīcu dienas, kuras Dobeles novadā šogad norisinājās 13.un14.jūlijā un tajās startēja kopumā vienpadsmit mājas kafejnīcas, no kurām septiņas šogad piedalījās pirmo reizi (Vasaras garša Bērzājos, Kalnapoču dārzs, Parūķis Cafe, Putni, Dārza svētki bērnības sētā, Pikniks ciematā, Saimes galds), savukārt četras atkārtoti (VIPēdis, Zem vecmāmiņas pūra lādes, Mežonīgie Rietumi, Mans puķu prieks).

Šajās divās dienās apmeklētājiem bija iespēja ne tikai baudīt gardus ēdienus un dzērienus, bet arī atpūsties saimnieku skaisti iekoptajos dārzos un sētās, iepazīt tūrisma objektus un pašus saimniekus, baudīt šim pasākumam radītu atmosfēru un sarūpētās izklaides. 

Mājas kafejnīcu saimnieku piedāvājums bija gana plašs un izvēles iespējām bagāts, turklāt bija padomāts ne vien par vēdera priekiem, bet arī izklaidēm lieliem un maziem. Kā atzina paši saimnieki, tad šī bija laba pieredze viesu uzņemšanā un ēdināšanā, kā arī gūta neatsverama pieredze viesmīlībā.

Mājas kafejnīcās viesojās cilvēki no tuvākām un tālākām Latvijas vietām: Bauskas, Krāslavas, Rīgas, Jūrmalas, Ķemeriem, Jelgavas, Mārupes, kā arī vietējie novada iedzīvotāji devās atbalstīt sava novada čaklos saimniekus. Pasākums uzrunāja arī viesus no ASV un Lietuvas. Līdztekus gastronomiskajam baudījumam tika apmeklētas arī vietējās saimniecības un tūrisma apskates vietas.

Mūsu vasaras gardākais piedzīvojums ir noslēdzies. Paldies visiem aktīvajiem un drosmīgajiem dalībniekiem, kuri pieņēma izaicinājumu piedalīties “Mājas kafejnīcu dienās 2024” un nenobijās par spīti laikietilpīgajam sagatavošanās posmam, gāja līdz galam, lai atvērtu savas sirdis,  nama durvis, saimniecības un sētas  cilvēkiem no dažādām Latvijas vietām un citām valstīm: Ilzei Jansonei (Vasaras garša Bērzājos), Edītei Bēvaldei (Zem vecmāmiņas pūra lādes), Aigai Kuģei (Mans puķu prieks), Kasparam Bērziņam (Kalnapoču dārzs) Mairai Ķikurei (Mežonīgie Rietumi), Agrim Šlaveikam (Parūķis Cafe), Ilzei Reihai (Putni), Lienei Palkavniecei (VIPēdis), Ievai Rašmanei (Dārza svētki bērnības sētā), Najai Gailei (Pikniks ciematā) un Ingai Medvedevai (Saimes galds).

Paldies ikvienam saimniekam un viņu komandām par radošumu un sirdssiltu viesmīlību uzņemot viesus!


Pasākumu laikā fotogrāfijas uzņēma: Together_photography un Guntis Vilberts

Galerija