Izrāde "GARĀ NEDĒĻAS NOGALE"

28.04.2024 17:00 Tērvetes Kultūras nams

izrade-ervete.webp

Komēdija par diviem precētiem pāriem 40+.
Stāsts par četriem draugiem, kuri satiekas brīvdienu mājā, lai kopā pavadītu nedēļas nogali. Lai gan draugi ir pazīstami jau daudzus gadus, īsā laika sprīdī atklājas dažādi pagātnes noslēpumi. Sarunām raisoties, mēs uzzinām laika gaitā noklusēto. Izrādās, katram varonim ir kāds nepiepildīts sapnis.
Varoņi lugas gaitā saprot, ka vēl nekas nav zaudēts, un ir īstais laiks būt drosmīgiem un sākt īstenot savu sapni. Komiskiem pārpratumiem mijoties ar smeldzi, autors asprātīgā valodā parāda, cik mēs esam līdzīgi. Mums katram ir ļauts sapņot un cerēt uz labāku dzīvi.
Kanādiešu autors Norms Fosters dzimis 1949. gadā. Autora krājumā ir ap 50 lugu. Tās daudzkārt iestudētas Kanādas teātros, un lugu pamattēma ir attiecības. Luga "Garā nedēļas nogale" sarakstīta 1993. gadā. "Garās nedēļas nogales" pirmizrāde notika 1994. gadā Novā Antigonišas festivālā. Šī luga nav iestudēta Latvijas teātros. Lugu tulkojis ir izrādes idejas autors Ivo Martinsons.
Izrādē piedalās:
Māra Mennika, Ilze Liepa, Ivo Martinsons un Mārtiņš Liepa.
Izrāde ar starpbrīdi.
izrāde 2h
Biļetes Biļešu Paradīzē
Izrāde tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Vidzemes plānošanas reģiona, Cēsu Kultūras centra, Mans robots un DEPO veikalu tīkla atbalstu.

Galerija