Dobeles ābolu svētki

07.10.2023 10:00 - 15:00 Dārzkopības institūts

abolu-svetki.jpgKā katru gadu, oktobra pirmajā sestdienā, 7. oktobrī, Dobele atzīmēs ražas svētkus ābolu noskaņās. Ābolu svētki norisināsies Dārzkopības institūta dārzā no pulksten 10:00 līdz 15:00.

Šajā dienā ābolu tematika caurvīs visdažādākās aktivitātes – radošas, izzinošas, sportiskas, kā arī ābolu nots būs jūtama garšās, noskaņās, uzdevumos un dziesmās.

Dārzkopības institūta Latvijas ģenētisko resursu kolekcijā ir vairāk kā 1000 ābeļu šķirņu un šogad, jau 12. reizi tiks pasniegts augstākais augļkopības nozares apbalvojums – “Ābolu ordenis”. Apbalvojums tiek piešķirts par augstu profesionālo meistarību, kas ir sekmējusi nozares atpazīstamību un attīstību.

Paredzēts, ka lustīgāku noskaņojumu svētkos gadās Dobeles novada Kultūras pārvaldes Penkules Tautas nama kapela “LUSTE” kopā ar tautas deju kolektīvu, notiks arī radoši izglītojoša pastaiga “Ar otu dabā”, kuras mērķis ir izglītot pasākuma dalībniekus par dabu un tajā notiekošajiem procesiem. Neizpaliks arī tradicionālais mājražotāju tirdziņš, Garšu skvērs, ābolu un bumbieru izstāde un degustācija, kā arī profesionālas un vērtīgas Dārzkopības institūta zinātnieku konsultācijas augļkoku audzēšanā.

Informācijas avots

Galerija