Izstāde "ČETRI CEĻOJUMI"

12.01.2024 - 17.02.2024 Dobeles novada muzejs

cetri-celojumi.jpgMuzeja lielajā zālē no 12.01. - 17.02 apskatāma četru mākslinieču - Ineses Brants, Irīnas Vorkales, Allas Folkas un Māras Ozolas darbu izstāde "ČETRI CEĻOJUMI" !

Izstādes atklāšana 12.01 plkst. 16.00.

ČETRI CEĻOJUMI
Inese Brants
Ceļojums laikā no pagātnes tagadnē. Mēģinājums savienot pagātni ar tagadni. Pa 300 gadiem Eiropā ir saražots milzīgs porcelāna daudzums. Daudz gājis bojā, daudz izmests, bet diezgan daudz nevienam nevajadzīga porcelāna klīst pa pasauli meklējot jaunu saimnieku. Zinot, cik sarežģīti un darbietilpīgi top trauki, manī ir iemājojis porcelāna glābēja gars. Tāpēc man ļoti patīk rotaļāties ar “otro roku” porcelānu. To apgleznojot un grupējot, nevienam nevajadzīgos traukus mēģinu atgriezt dzīvē. Savos darbos izmantoju arī Rīgas Porcelāna fabrikas vecos padomju laika dekolus ar kuriem tika rotātas servīzes. No tiem veidoju šķīvjus un vāzes ar greznām vintāžas virsmām.

Irīna Vorkale
Ceļojums Latvijas vasarā. Ceļojums mūsu brīnumainajās pļavās, kuras zied, smaržo un san, pārsteidzot ar augu, formu un krāsu daudzveidību. Dabas talants un izdoma ir bezgalīga un nepārspējama. Izstādes darbi ir mans atmiņu albums par Latvijas vasaras laika sajūtām. Mana milzīgā sajūsma par dabas krāšņumu, tās formu, krāsu, noskaņu daudzveidību un smaržu prieku. Ar zīmuļu, otu un krāsu palīdzību esmu centusies notvert gan pavasara ziedu trauslumu, gan līgo vakara un dziesmu svētku vainagu krāsu košumu, gan rudens puķu piesātināto un rūgto smaržu krāsu.

Alla Folka
Eiropas ceļojumi. Šajā izstādē redzamie darbi ir manu tuvāku vai tālāku ceļojumu iespaidu uzmetumi. Tās ir lapas no maniem ceļojumu skiču bloknotiem. Zīmējot un gleznojot nelielas studijas no dabas, es varu daudz precīzāk uztvert un atainot skaistās ainavas un raksturīgos pilsētu skatus. Ar tušas pildspalvu un akvareļa krasām es skicēju uz papīra manas mīļās Parīzes ainas, Venēcijas vai Barselonas skatus, Sjēnas katedrāli vai Kaltenes ainavu. Šie mirkļa iespaidi ir atkarīgi no tā, kā es saskatu sezonas un diennakts laika, saules gaismas un ēnu dziļuma saspēli ar arhitektūru un dabu. Vēlāk no šīm ceļojumu piezīmēm top meti lielāka izmēra gleznām uz audekla.

Māra Ozola
Nebeidzamais ceļojums mana Dvēseles Dārzā, kur Gaisma un Dārzs spoguļojas viens otrā, radot vietu patvērumam tumšākos brīžos, kur atcerēties, ka Skaistums, Prieks un Mīlestība ir mums visapkārt – tikai jāatver savas acis un savu sirdi! Lai arī Tev jauka pastaiga manā dārzā!