Aijas Princes gleznu izstāde "Kam es ticu?"

10.11.2023 - 31.12.2023 Dobeles novada muzejs

gleznu-izstade-kam-es-ticu.jpgAija Prince - Zemgaliete, dobelniece, studējusi mākslas pedagoģiju, ainavu arhitektūru un dārzkopību. Strādājusi kā māksliniece un mākslas pedagoģe Dobelē un Rīgā. Kopš 2003. gada ir brīvmāksliniece. 2014. gadā izveidojusi divas privātstudijas Dobelē un Jaunpilī, organizē vasaras plenērus un vada gleznošanas meistarklases.

No 1989. gada aktīvi piedalās izstādēs Latvijas dažādās pilsētās. Lielākās personālizstādes bijušas Rīgā Pēterbaznīcā, Rīgas latviešu biedrības namā, Jūrmalā, Valmierā, Jelgavā, Saldū, Tukumā, Kandavā, Kuldīgā, Rūjienā, Dobelē un citviet Latvijā. Ārpus Latvijas bijušas personālizstādes Lietuvā, ASV, Norvēģijā.

Regulāri un aktīvi darbojas dažādos projektos, sadarbībā ar uzņēmumu Dobeles sveces izveidotas Ziemassvētku un ceriņu sveces ar Aijas Princes gleznu fragmentiem, tapis arī Dobeles “Ceriņautobuss” un Dobeles Dārzkopības institūtā krūzītes ar ceriņgleznojumiem.

Gleznotājas darbi atrodas Dobeles novada muzejā, Ojāra Vācieša, Tukuma muzeja fondos un daudzās pasaules valstu privātkolekcijās – Vācijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Anglijā, ASV, Kanādā, Francijā, Spānijā, Itālijā, Somijā, Portugālē, Polijā, Armēnijā u.c.